Про проект

Стан законодавства України на даний час залишає бажати кращого.

Зазначене погіршується відкритими проявами корупції в судовій владі та інших правоохоронних органах.

Це приводить до жахливого результату: громадянин, людина позбавляється можливості відстояти свою правоту, якщо в нього немає багато (дуже багато) грошей, щоб задовольнити жадібність корумпованих суддів, працівників прокуратури, міліції й зажерливих чиновників.

Проте, вихід знайдено: правомірний обхід закону, використання прогалин в законодавстві та процесуальних диверсій.

Проект „Юридичні технології” – проект правомірного обходу законів

Проект створено з метою акумулювання на одному сайті наукових статтей, досліджень, практики та досвіду юристів у сфері правомірного обходу законодавства та використання процесуальних диверсій.

Організатори проекту керуються принципом: «Дозволено все, що не заборонено».

Головне завдання проекту – привернути увагу законодавця до ліквідації прогалин у праві, які сприяють недобросовісним юристам використовувати їх у своїй практиці.

Юридична технологія – це вид суспільної технології, сукупність прийомів і засобів, що спрямовані на цілеспрямовану, чітку й ефективну організацію дій для здійснення правового захисту. Юридична технологія – це мистецьке оперування правовою матерією, вибудовування правової позиції, запрограмованої на отримання позитивного результату. Юридична технологія – це майстерне конструювання юридичного процесу за допомогою матеріальних та процесуальних норм.

Процесуальна диверсія є необов’язковою складовою юридичної технології, тоді як комплексний метод та системний підхід є її основою.
Під системним підходом та комплексним методом розуміється сукупність правозахисних дій, спрямованих на забезпечення повного, всебічного та різностороннього впливу на сторону конфлікту з метою оптимізації юридичного процесу. Системний підхід та комплексний метод — це вплив на суб’єкта оскарження із використанням двох і більше галузей права, в залежності від конкретного випадку.

Тобто, у випадку необхідності оскаржувати діяння (дію, бездіяльність) певного суб’єкта права, останні мають аналізуватися комплексно, оскільки у діяннях сторони конфлікту, як правило, присутні порушення норм права різних галузей: цивільної, кримінальної, господарської, адміністративної тощо.
В результаті вищезазначеного аналізу, опонент «атакується» заявами до органів влади про проведення перевірок, скаргами про адміністративні порушення, заявами про вчинення злочину, позовами до суду тощо.

Чому юридичні технології сприяють позитивному вирішенню справи?

Усі процесуальні дії в юридичній технології є комплексними, системними. Деякі з них можуть (і мають) вчинятися з метою відволікти увагу від основної дії. Вони утворюють разом одну комплексну відволікаючу процесуальну диверсію. Це викликає у опонента відчуття „безмежності” та повне нерозуміння того, який саме варіант дій застосовується у даному випадку (оскільки сам факт маніпулювання опонентом, як правило, є очевидним).

Спочатку створюються тотожні процесуальні ситуації шляхом подачі однорідних позовів (скарг, заяв). При цьому всі дії позивача (скаржника, заявника) або імітують комплексну відволікаючу процесуальну диверсію, або вказують на низький рівень юридичної культури (абсурдні позовні вимоги формулюються юридично безграмотно із посиланнями на нормативні акти, що втратили силу, із використанням непрофесійних зворотів та граматичними помилками). Через це опонент втрачає інтерес до заявлених вимог або ж вирішення свого питання в судах йому стає дорожчим, ніж саме питання (тут і далі матеріал взято з посібника Ігоря Кізіми „Юридичні технології та нестандартне використання процесуальних інститутів” К.: 2009).
ПОСТІЙНИЙ АДРЕС МАТЕРІАЛУ  http://ut.kiev.ua/

Оставить комментарий